Vi finder os i fortiden

Hvem er vi?

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, er den overordnede forsknings- og formidlingsenhed for kommunens tre kulturhistoriske museer, som på hver deres måde fortæller om den kultur, som vi er rundet af gennem mange århundreder.

De tre museer er Holstebro Museum, Strandingsmuseum St. George og Frilandsmuseet Hjerl Hede. De tre museer slår ned på forskellige tidspunkter i historien.

Strandingsmuseum St. George kommer du helt tæt på det frådende Vesterhav og oplever flere af historiens store tragedier på havet.

Hjerl Hede træder du ind i 1800-tallets bondesamfund i Danmark, hvor også håndværkene begyndte at blomstre.

Holstebro Museum gør du turen med helt fra de første spæde spor af mennesker i området for 14.000 år siden til i dag.

Opgaven for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune er at give den fælles historie vinger og gennem unikke oplevelser gøre os hver især i stand til at være med til at forme den fælles fremtid.  

Det gør vi ved at formidle de vigtigste brudstykker af historien på de tre museer samt på museernes respektive hjemmesider.

Her  søger vi at skabe det store fælles overblik. Vi tegner de store linjer og kommer om muligt med bud på en ny kulturel udvikling i området.

Vores tilgang til historien er, at det skal være legende let at engagere sig. I vores formidling vil vi søge at åbne alle sanser. Vi er glade for, at du vil lege med.

Støt De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune

Vil du støtte et af de tre kulturhistoriske museer i Holstebro Kommune? Du har mulighed for at støtte både Frilandsmuseet Hjerl Hede, Strandingsmuseum St. George og Holstebro Museum ved donation af arv.

Donation af arv – opret testamente

Hvis du ønsker at støtte et af de tre museer ved donation af arv, kan du oprette et testamente. Du kan oprette testamentet gratis hos virksomheden Dokument 24, når du vælger at donere hele eller dele af din arv til et eller flere af vores museer i Holstebro kommune.

Al arv går ubeskåret til museerne

De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune er fritaget for at betale arveafgift til Staten. Al arv går således ubeskåret til at støtte museerne.

Hvordan oprettes dit testamente?

Du opretter dit gratis testamente online ved at gå ind på Dokument 24’s hjemmeside. Virksomheden vil stille dig 12-15 spørgsmål, som du svarer på. Når spørgsmålene er besvaret, sender Dokument 24 dig straks dit færdige testamente. Testamentet er skræddersyet til dig, som havde en advokat oprettet testamentet for dig. Virksomheden stiller også juridisk rådgivning til rådighed, hvis du har spørgsmål til oprettelsen af dit testamente.

Hent filer

Et stærkt team står bag

Her finder du alle medarbejdere på de tre kulturhistoriske museer.