En dramatisk historie

Historien om de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence, der forliste juleaften 1811 i brændingen ud for Thorsminde, er historien om verdens værste stranding, hvor omkring 4.000 søfolk omkom. Kun 17 overlevede.

Strandingsmuseum St. George fortæller hele historien. Gennem en række unikke fund bjærget fra havets bund fortæller museet den dramatiske historie, og giver beskueren et ganske usædvanligt indblik i livet om bord på et krigsskib fra tiden under Napoleonskrigene.

Strandingsmuseum St. George rummer også en unik samling af effekter fra Jyllandsslaget i 1916, hvor den engelske og tyske flåde under 1. Verdenskrig stødte sammen i Nordsøen i det, der skulle blive verdens største søslag. Mere end 8.000 marinesoldater mistede livet på en enkelt dag.

Hertil kommer en udstilling om andre strandinger og forlis langs Vestkysten, der ikke uden grund er kaldt Skibsvragenes Kyst.

Udover at formidle og forske i historierne om historiske forlis og søslag, har Strandingsmuseum St. George også marinarkæologisk ansvar for en stor del af Nordsøen.

Besøg HMS St. George

Kom tæt på HMS St. George og HMS Defence fra 1811, Jyllandsslaget i 1916 og andre strandinger og forlis ved Skibsvragenes Kyst.